אם גם אתם שמעתם בזמן האחרון על "שווארמה אמיל חיפה" ולא הבנתם על מה כל המהומה – אתם לא לבד. מדובר באחד המקומות הכי אייקוניים בעיר חיפה, וכשמשהו משתנה סביבו – זה לא עובר בשקט.
אז מה קרה שם באמת? למה כולם מדברים על שווארמה אמיל, ואיך זה קשור למסורת, שינויים, והרגשות אצל חובבי אוכל רחוב?
מוסד חיפאי שלא מפסיק לזוז
שווארמה אמיל, שפועלת מאז 1966 , היא אחת מהשווארמיות הוותיקות והמוכרות ביותר בצפון. המקום צבר קהל אדוק לאורך השנים, בזכות שווארמה איכותית, ייחודית ושירות חם שמזכיר בית.
הסניף המקורי פעל בעבר שנים ברחוב אלנבי, והפך לסמל. אלא שבאפריל 2023, אחרי כמעט 60 שנות פעילות, המקום עבר למיקום חדש – שדרות המגינים 68, בעקבות דרישות משרד הבריאות למטבח גדול ומרווח יותר.
שווארמה פייר – הפיצול הגדול
לא הרבה אחרי המעבר, נפתח סניף חדש בשם "שווארמה פייר" ממש לא רחוק משם, ברחוב דרך יפו. מאחורי המהלך עומד פייר חשאם, שעבד באמיל במשך 30 שנה והיה מזוהה עם המקום.
פייר בחר לצאת לדרך עצמאית, ולהקים מקום משלו. הוא מביא את אותה רוח, טעם קרוב – אבל גם נגיעות אישיות. בין היתר, הוא מציע תוספות חדשות, אפשרות להגיש שווארמה עם חומוס ועוד חידושים.
הצעד מעורר הרבה עניין, תגובות סקרניות ולעיתים גם ביקורת של לקוחות ותיקים.
לקריאת הכתבה המלאה ב'ישראל היום'
אז על מה כל הרעש?
-
לקוחות מרגישים נוסטלגיה עמוקה לשווארמה אמיל חיפה , ורואים בכל שינוי משהו רגשי.
-
המעבר למקום חדש + הפתיחה של מקום מתחרה על ידי אחד מהאנשים המזוהים עם המקום – יצרן סקרנות, השוואות ו… הרבה דיבורים.
-
חובבי שווארמה רוצים לדעת – איפה נשמר הטעם המקורי? אצל אמיל או אצל פייר?
מה שבטוח – חיפה מרוויחה
לא משנה באיזה צד אתם – מה שברור הוא שהשווארמה בחיפה רק מתחזקת.
הביקוש עולה, והקהל זוכה לשני מקומות איכותיים שדוחפים אחד את השני להציע יותר.
אם אתם עדיין לא בטוחים איפה להזמין – פשוט תטעמו את שניהם.
שווארמה אמיל חיפה היא לא רק אוכל – היא סיפור, זיכרון, ועתיד שמתחדש.
אז כן, יש רעש. אבל הוא מגיע מהגריל. זה תמיד סימן טוב. 🌯🔥